tisdag 21 december 2010

Dressyrlektion

Eftersom det var sista lektionen innan jul så fick Miro inviga sitt döra MB schabrak som jag köpte i Globen, superfint! Det lös verkligen upp. Sitta röda pärlpannband fick han ha också, om lindorna inte varit för långa hade han nog fått haft lindor också. Det gick väl si sådär att rida, har ju inte ridit honom ordentligt på 1,5v och då har jag ridit honom 2ggr under den tiden, en gång samtidigt som 3st andra i ridhuset och en gång i paddocken. Ganska taggad och på, gjorde allt för att slippa undan i övningarna och ja. Hörnet var superläskigt och sen började han att fjanta i ett till hörn.

Framridningen kändes han ganska jämn, men lite väl mycket framåt. Men han rundar sig runt högerskänkeln i hörnet utan att sura ur nu, skönt det. Red lite på volten och då kändes det bra. Ladda på som fan i galoppen, fick en hyffsad känsla i båda varven. Dagens övning var skänkelvikning på hörnlinjen, direkt ut i slalom mot C i ena varvet med tempoväxlingar på långsidorna (vet ni hur grymma ökningar Miro kan göra eller? :D). I andra varvet red vi skänkelvikning på hörnlinjen, ut i ökning rida hörn, vid C in i slalomen och ut i öppna, klurigt. Sen är det inte så lätt eftersom Miro måste testa allt innan han gör som han ska. Såhär är hans taktik:
1. Prova öka och lägga sig i handen, fungerade inte
2. Prova sega ihop, fungerad inte
3. Köra ut rumpan åt ena håller, fungerade inte
4. Köra ut rumpan åt andra hållet, fungerade inte
5. Göra som Jennie säger och allt flyter kanon
Sen spänner han sig ju till och från, hinner få till allt med kanonkänsla en stund sen är det nästa sak. Man kan inte sitta och slappna av och rida, nej. Hela tiden vara på sin vakt. Men han är söt ändå hästen. ♥

Johanna och Miro på julklappshoppningen. (:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar